Kumkvat – 500g

30,00

Kumkvat je veselo, maleno narančasto voće. Njegova fascinantna kombinacija okusa – od gorkaste, preko slatke do kisele – uz fina aromatična ulja iz korice koja se također jede, oduševit će najzahtjevnija nepca. Plod je sasvim malen, kao neka vrsta patuljaste naranče, veličine od 2 do 5 cm. Unutarnji dio kumkvata, njegovo meso, podijeljeno na četvrtine, sočnog  je i kiselkastog okusa. Korica je mekana, fina i jestiva, te se ne guli.  Sadrži ugljikohidrate, vlakna, te kalij, magnezij, fosfor, kalcij, željezo, vitamine A, B i C, te karotene.

Out of stock

Kategorija: Oznaka:

Opis

Kumkvat je veselo, maleno narančasto voće. Njegova fascinantna kombinacija okusa – od gorkaste, preko slatke do kisele – uz fina aromatična ulja iz korice koja se također jede, oduševit će najzahtjevnija nepca. Plod je sasvim malen, kao neka vrsta patuljaste naranče, veličine od 2 do 5 cm. Unutarnji dio kumkvata, njegovo meso, podijeljeno na četvrtine, sočnog  je i kiselkastog okusa. Korica je mekana, fina i jestiva, te se ne guli.  Kumkvat potječe iz Kine. Ime mu dolazi od riječi ”kam quat”, iz kineskog kantonskog narječja, što znači ”zlatna naranča”. Sadrži ugljikohidrate, vlakna, te kalij, magnezij, fosfor, kalcij, željezo, vitamine A, B i C, te karotene.

kumkvat-drvo-700x352

 

Poput ostalih agruma, kumkvat jača imunitet te podiže otpornost organizma na bolesti poput sezonske gripe, respiratornih viroza i prehlada. Zbog svojih ugodnih aroma i svježeg aromatičnog mirisa, kumkvat je također izvanredan borac protiv lošeg zadaha iz usta. Konzumacijom kumkvata snižavate povišeni kolesterol i trigliceride u krvi, što utječe na dobar protok krvi i smanjenje rizika od moždanog i srčanog udara. Pored svega toga, tu su i zdrave omega 3 i omega 6 masne kiseline, poznate po velikom značaju za zdravlje kardiovaskularnog sustava. Neka se ova neobična voćka obavezno nađe u vašim jutarnjim shakeovima, jer je odličan izvor riboflavina koji dokazano ubrzava metabolizam i potpomaže probavu ugljikohidrata, proteina i masti.

Kumkvat se može upotrijebiti na niz načina osim jedenja sirovog ploda. U kulinarstvu se od njega obično rade džemovi i želei. Može ga se rezati i u salate.

BITNE INFORMACIJE ZA FINALIZACIJU NARUDŽBE

Weight 500 kg